Olasz kultúra, művészet Olaszországban > Olaszország - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Olasz kultúra, művészet Olaszországban > 9 weboldal. Kategória leírása: Kultúra - Művészet
Szponzorált linkek
Collegium Gladiatorium
http://www.gladiator.hu/

A Collegium Gladiatorium Kulturális Hagyományőrző Egyesületet azzal a céllal alapítottuk, hogy bemutassuk az ókori gladiátorok küzdelmeit, és látványos előadásokkal felkeltsük az érdeklődést az ókor története és kultúrája iránt.

Collegium Gladiatorium
All About Italy
http://www.allaboutitaly.com/

Utazás, szállodák, művészet, kultúra.

All About Italy
Velence, Olaszország - kultúra
http://www.velence.org/index.php?menu=5&lang=1

Rialto híd (Ponte di Rialto) A Rialto hidat, melynek helyén amióta létezik Velence mindig volt híd, 1588-tól 1591-ig építették, mert a korábban épített két híd összeomlott. A híd a Canal Grande legszűkebb kanyarulatának partjait köti össze. A híd és környéke már a középkorban is központi szerepet töltött be, ezen a környéken épült a legtöbb kereskedelmi raktár, szállást kínáló fogadó. Annak, aki ma Velencébe látogat és áthalad a hídon úgy tűnhet, mintha egy hatalmas vásár közepére csöppent volna, mivel a híd tele van utcai árusokkal, akiknél az arra tévedő vehet ékszert, bőrt, selymet. 1854-ig ez volt az egyetlen hely, ahol gyalogosan is át lehetett kelni a csatornán. A Piazza A Szent Márk tér, Velence legnagyobb tere, és az egyetlen tér, amelyet „Piazza”- ként is szoktak hívni. (piazza magyarul teret jelent) Velence jellegzetes tere ez, amelynek egyik végén található a Dózse-palota, és a Szent Márk Bazilika.

Velence, Olaszország - kultúra
Udine kultúrája
http://www.udine.hu/kultura_gasztronomia

Udine egyetemváros, (Universita degli studi di Udine). Az érseki palota és a "Museo Civico" meglehetősen fontos festményekkel bír. A városban található színház, Teatro Giovanni da Udine.

Udine kultúrája
Bologna, Olaszország - kultúra, egyetem
http://www.bologna.hu/index.php?menu=3&lang=1

Bologna-ban a vöröstéglás paloták, templomok és tornyok városában található Európa legrégibb egyeteme, ahol az elmúlt évszázadok alatt neves egyéniségek is megfordultak, pl.: Dante, Petrarca, Kopernikusz. Jogi kara mellett Európa-szerte elismert orvosi karral is rendelkezett, melynek ma egy múzeumot is szentelnek. Az 1088-ban alapított egyetemén, még magyar diákok is tanulhatták az orvoslás tudományát. Ezt bizonyítják azok a freskók, amelyek az 1553-ban Szondy Pál által alapított Collegio Ungarico mennyezetét és falait díszítik. Az 1764-ig kollégiumként működött, az épület ebédlőjében találhatóak Szent László, Szent Imre és Bakócz Tamás képei is. Bologna egyetemén tanították elsőnek az anatómiát. A reneszánsz szerzők, vagy Shakespeare olasz témájú műveiben az orvosok nem is lehettek mások, mint bolognaiak. I. Frigyes 1155-ben Bologna egyetemének az ún. Authentica Habita privilegiumot adta, melyet 1158-ban a birodalmi gyűlés valamennyi egyetemre kiterjesztett.

Bologna, Olaszország - kultúra, egyetem
Padova, Olaszország - kultúra
http://www.padova.hu/index.php?menu=3&lang=1

Padova kulturális központ. Történelmi, művészeti és építészeti műkincsekben gazdag. A város ókori és középkori jellégét mind a mai napig megőrizte. A városközpont legszebb nevezetességei közé tartozik a Piazza dei Signori, magyarul az Urak Tere, ami nem más, mint a főtér Padovában. Reggelente vásárosok telítik meg, ruhákat és háztartási cikkeket árusítva. Egymáshoz ragasztott színes, zsalugáteres házak, templom és a híres Orologgio veszi körül a főteret, ahol tíz óra után a társadalom minden szintjéről találhatunk embereket. Az idősek nagyon szeretik a fröccsöt iszogatni, amit fehérbor és campari keverékeként készítenek. A nagymamák jól megrakott kosarakkal sétálgatnak a téren, ahol lődörgő munkanélkülieket és munkába siető értelmiségieket is láthatunk, akik vásárolnak és kapcsolatokat ápolnak. Délután kettő körül ebédelnek a helyiek, miután kényelmesen befejezték, folytatják a napot...

Padova, Olaszország - kultúra
Római Colosseum
http://vilagcsodai.webatu.com/europa/colosseum.html

A Colosseum Róma legismertebb nevezetessége, jelképe, a világörökség része.

Római Colosseum
Nápoly művészete
http://www.napoly.org/muveszet

Nápoly (olaszul Napoli -> Nea Polisz, "új város") Dél-Olaszország legnagyobb városa. Nápoly lakossága kb. 1 millió fő, ezzel Róma és Milánó után a harmadik legnagyobb olasz város.

Nápoly művészete
Trieszt, Olaszország - kultúra
http://www.trieszt.com/Kultura

A történelmének, illetve a területi elhelyezkedésnek köszönhetően Triesztben ötvöződnek a különböző népcsoportok kulturális elemei. Ugyanakkor a különböző hatások közül egyre inkább előtérbe kerül az olasz. Itália többi részéhez hasonlóan itt is nagy tisztelete van a vallásnak, a különböző ünnepeknek. A város igyekszik megőrizni a múltját, védi és óvja a múlt értékes emlékeit. Trieszt területén több múzeummal találkozhatunk, de felfedezhetőek a színházak is. A modern kultúra terjesztői a mozik, ahol sokszor helyi, olasz filmeket vetítenek. A többféle gyűjtemény széles tárházát felvonultató kiállítóhelyek között éppúgy megtalálhatóak a tengeri élővilágot bemutatók, mint a város történelmi múltjába visszakalauzolók. A turisták érezhetik az olaszok jellegzetes vendégszeretetét. Érdemes egy-egy kirándulás, múzeumlátogatás során mindig figyelembe venni a szieszta idejét is. A többi olasz városhoz hasonlóan ez Triesztben is megszokott jelenség.

Trieszt, Olaszország - kultúra
Hirdetések
Oldal leírása
olaszorszag.wyw.hu: Olaszország katalógus. Olasz konyha, utazás, utazási iroda. Velence, Szardínia, Szicília, Toscana. Térkép, szótár, fordítás.
Gyűjteményünkben 558 válogatott Olaszország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 558 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 162910